Akcijā savācot teju 196 tonnas makulatūras, no nociršanas izglābts 2361 koks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kampaņā «Palīdzēsim kokiem» aizvadītā mācību gada laikā izglītības iestādes Latvijā kopumā savākušas teju 196 tonnas makulatūras, tādējādi no nociršanas paglābjot 2361 koku, informēja apsaimniekošanas sabiedrībā «Piejūra».

Makulatūras vākšanas konkursā piedalījušies bērni no astoņām pilsētām un novadiem, kas atrodas uzņēmuma reģionā - no Jūrmalas pilsētas, Tukuma, Jaunpils, Engures, Kandavas, Talsu, Rojas un Dundagas novadiem.

Akcijā piedalījušās 49 izglītības iestādes, savācot kopumā 168 640 kilogramus makulatūras, kas ir par 46 tonnām vairāk nekā pagājušajā gadā.

Pirmsskolas izglītības iestāžu grupā pirmo vietu ieguvis Laidzes bērnudārzs «Papardīte», savācot 5860 kilogramus makulatūras. Pamatskolu grupā līdere bija Upesgrīvas speciālā internātpamatskola ar 8160 kilogramiem savāktās makulatūras. Savukārt Vidusskolu grupā aktīvākie makulatūras vācēji bijuši Talsu 2.vidusskolas audzēkņi, otrreizējai pārstrādei nododot 5060 kilogramus makulatūras.

Konkursa mērķis ir makulatūras vākšana, lai to nodotu otrreizējai pārstrādei, tomēr akcijas laikā ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem tiek stāstīts par apkārtējās vides saudzēšanas, atkritumu šķirošanas un dabas aizsardzības tēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu