Šonedēļ dažviet nosaluši kartupeļi, gurķi, tomāti un ķirbji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīs nedēļas salnas vietām, galvenokārt Kurzemē un Vidzemē, nokodušas kartupeļus, lauka gurķus un tomātus, kā arī kabačus un ķirbjus, liecina iedzīvotāju ziņojumi sociālajos tīklos.

Visvairāk cietuši mazdārziņi, kur nav veikti aizsardzības pasākumi.

Spēcīgākā salna reģistrēta naktī uz 7. un 9.jūniju Kurzemē un Vidzemē, kur gaisa temperatūra divu metru augstumā vietām noslīdēja līdz nulle grādiem, bet zāles virskārtā – pat līdz -6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vairumā meteoroloģisko novērojumu staciju gaisa temperatūru mēra tikai divu metru augstumā, un zāles augstumā gaisa temperatūra skaidrās naktīs parasti ir dažus grādus zemāka, atsevišķās reizēs un vietās nepilnus desmit grādus zemāka nekā divu metru augstumā.

Arī naktī uz piektdienu vietām gaidāma salna zāles virskārtā, sestdienas un svētdienas naktī mākoņi, lietus un vējš pasargās no salnas, savukārt nākamās nedēļas sākumā tā vietām atkal iespējama, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu