Foto: Vai šī ir visizlutinātākā cūka pasaulē?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/LETA

Šis ruksis vārdā Luijs, iespējams, ir visizlutinātākā cūka pasaulē: viņam ļauts dzīvot iekštelpās un gulēt mīkstos pēļos, un viņš ir tik ļoti pieradināts pie glāstiem, ka mēdz skaļi protestēt, ja saimnieki apkampjas savā starpā un viņam uzmanību nepievērš, raksta «Caters News».

Luija saimnieki ir 36 gadus vecais Denijs Brenans un viņa 32 gadus vecā draudzene Emma Hičkoka no Braitonas Lielbritānijā.

Neskatoties uz to, ka Luijs ir pundurcūka, viņa svars laiskā dzīvesveida dēļ jau sasniedzis 20 kilogramus. Pie tam septiņus mēnešus vecais ruksis vēl tikai aug.

Saimnieki savam ruksītim nežēlo neko: viņš tiek pie gardas barības, var gulšņāt uz dīvāna TV priekšā un tiek mazgāts smaržīgās vannās. Luijs pieradināts arī pie tā, ka viņam regulāri tiek tīrīti zobi.

Saimnieku mīļuma izpausmes un glāsti Luijam ir tik pašsaprotami, ka cūciņa kļūst greizsirdīga un skaļi kviec, ja saimnieki apkampjas un viņam nepievērš uzmanību.

Foto: Caters News/LETA
«Luijs ir ļoti labsirdīgs, un viņā ir vairāk personības nekā jebkurā vidusmēra sunī.

Tomēr viņš mēdz būt nepaklausīgs un kautrīgs, ja atnāk cilvēki, kurus viņš nepazīst,» stāsta Denijs, kurš strādā par personīgo treneri.

Luijs tiek vests āra pastaigās saitītē kā suns. «Kad viņu izvedu pastaigāties, viņš bieži grib apstāties, neko nedarīt un vienkārši ganīties. Viņa vešana pastaigā tāpēc mēdz būt pinķerīga. Pie tam, kad šādās reizēs viņam uzsaucu «nē», viņš kļūst ļoti saīdzis,» stāsta saimnieks.

Tomēr pārsvarā cūciņa esot ļoti labā noskaņojumā un vienmēr izskatoties tā, it kā smaidītu.

Saimnieki arī apgalvo, ka Luijs saprotot vairāk vārdu nekā vairums suņu. Viņš arī esot ziņkārīgāks un stūrgalvīgāks nekā suņi.

Foto: Caters News/LETA

«Kad viņš kaut ko grib vai viņam kaut kas nepatīk, viņš skaļi īd. Viņš mēdz skaļi žēloties, kad mēs gatavojam ēst. Kad uzkāpju otrajā stāvā, viņš dažkārt krīt panikā un raud kā mazs bērns. Viņš savas emocijas parasti pauž ar dažādu skaņu palīdzību.»

Cilvēki bieži esot pārsteigti, ka Luijs mājās tiek turēts līdzīgos apstākļos kā suņi. Viņam ir sava kastīte, kur nokārtot dabiskās vajadzības. «Viņam ir sava kastīte, taču pārsvarā viņš gaida brīdi, kad tiek izvests pastaigā. Viņš ir ļoti tīrīgs. Kad viņš guļ gultā kopā ar mums, mēdz iespiesties starp mums abiem. Un mums jābūt ļoti piesardzīgiem, lai viņam netraucētu - kad viņu miega laikā izkustina, viņš uzreiz sāk skaļi žēloties.»

Saimnieks atzīst, ka cūkas ņemšana gultā var likties savāda. «Jā, tas ir savādi. Mana draudzene Emma kaunējās, ka mēs viņu ņemam gultā, bet viņš ir tik paģērošs, ka atteikt viņam nav iespējams. Taču nu jau viņš ir lielāks un viņam ir pašam sava gulta. Viņš guļ lejasstāvā. Protams, viņš dažkārt mēģina uzkāpt arī otrajā stāvā, bet mēs cenšamies viņam to vairs neļaut. Tas ir slikts ieradums, un kāpšana pa trepēm viņam var būt arī bīstama,» saka Denijs.

Foto: Caters News/LETA

Pāris savam neparastajam mājdzīvniekam arī iemācījis dažādus trikus, piemēram, apgulšanos, rāpošanu, lēkāšanu, pamāšanu un griešanos riņķī.

Cilvēki uz ielas dažkārt viņam pat nepievērš uzmanību, domājot, ka Luijs ir parasts suns. «Ar suņiem Luijs ir ļoti draudzīgs. Viņš parasti satiek ar visiem, taču mums jābūt uzmanīgiem, jo viņš ir dikti bailīgs.»

Foto: Caters News/LETA

Izrādās - lai gan Luijs tiek turēts kā mājdzīvnieks, likuma priekšā viņš ir lauksaimniecības dzīvnieks. «Ir tik daudz dažādu ierobežojumu cūku turēšanai.

Mūsu mājā bija ieradies inspektors tikai tāpēc, lai oficiāli apstiprinātu viņam atļauto pastaigu maršrutu. Ar cūciņu es nevaru pastaigāties restorānu vai ātro uzkodu ēstuvju tuvumā,» stāsta Denijs.

Viņš vēlētos, lai uz mājdzīvniekiem cūciņām tiktu attiecinātas tās pašas normas kā suņiem: «Viņš ir mājdzīvnieks. Un viņš ir ļoti tīrs, tāpēc nav pareizi viņu salīdzināt ar fermas dzīvnieku.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu