Intensīvākais lietus skāris Rīgu un Jūrmalu; Rīgā dažviet prasās pēc laivas!

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Otrdienas pēcpusdienā stiprākās lietusgāzes Latvijā skārušas galvaspilsētu, kā arī Jūrmalu un Pierīgas novadus, liecina meteoroloģiskā informācija. Spēcīgais lietus daudzviet appludinājis ielas, liecina sociālajā tīklā «Twitter» ievietotās fotogrāfijas. Bez gumijniekiem šodien neiztikt!

Šodien lietusgāžu laikā Rīgā applūdušas vairākas ielas. Dziļas peļķes un slikti funkcionējoši ūdens kolektori tika novēroti centrā - K.Barona ielā, E.Melngaiļa ielā, A.Čaka ielā.

Tāpat problēmas ar lietusūdens aizvadīšanu novērojamas Teikā, Lielvārdes ielas apkaimē.

It's safe to say... it's raining in Riga #thisismylife #myRiga

A video posted by Kaspars Kambala (@kambalakaspars) on

Rīgā un tās apkaimē reģistrēti daži zibens spērieni, iepriekš pērkons dārdēja Dobeles apkaimē, kur fiksētas arī vēja brāzmas līdz 14 metriem sekundē.

Rīgas domes Satiksmes departaments sociālajā tīklā «Twitter» ziņo, ka pēc spēcīgajām lietusgāzēm ielu uzturētāji jau ir ceļā, lai atsūknētu brauktuves no lietusūdens, kur nav lietusūdens pieņēmēju.

Tiek arī skaidrots, ka ūdens kolektori nespēj uzreiz uzņemt visu ūdens daudzumu, līdzīgi kā notiek, ielejot izlietnē spaini ūdens. «Jāpaiet nelielam laika posmam, līdz viss ūdens notecēs kanalizācijas sistēmā,» norāda departamenta pārstāvji, piebilstot, ka, tā kā tuvojas darba dienas beigas, iespējams, var veidoties satiksmes sastrēgumi.

Par vietām, kur nepieciešams atsūknēt brauktuves no lielajām peļķēm, iedzīvotājus aicina ziņot pa tālruni 80003600.

Kā vēstīts, sinoptiķi prognozē, ka stipro lietusgāžu laikā nokrišņu daudzums Rīgā pārsniegs 15 milimetrus.

Intensīvā lietusgāze ir īslaicīga, bet pēc tās palaikam vēl ir gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Otrdienas vakarā visvairāk nokrišņu būs Vidzemē.

Jau ziņots, ka trešdienas naktī un priekšpusdienā Latvijā būs pārsvarā mākoņainas debesis, brīžiem līs. Vēlāk mākoņu kļūs mazāk, Kurzemes rietumos tie izklīdīs, un vairs tikai vietām valstī īslaicīgi līs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu