Siltākā Jāņu nakts aizvadīta Rīgā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jāņu nakts Latvijā aizvadīta bez lietus, turklāt valsts lielākajā daļā ar skaidrām debesīm, liecina meteoroloģiskā informācija.

Naktī Ziemeļkurzemē debesis kļuva mākoņainas, no rīta – arī Rīgā un Vidzemē. Dažviet izveidojās migla, kas no rīta izklīda. Pūta lēns vējš, daudzviet iestājās bezvējš.

Minimālā gaisa temperatūra bija +11..+16 grādu, bet Rīgas centrālajā un ziemeļu daļā nekļuva vēsāks par +17..+18 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Latgalē un daļā Latvijas piekrastes.

Septiņos rītā gaisa temperatūra visā valstī bija +15..+19 grādu.

Rīgā naktī bija pārsvarā skaidras debesis, agrā rītā tās aizklāja mākoņi, vēlāk debesis atkal skaidrojās. Gaisa temperatūra septiņos rītā +19 grādu, viegls dienvidaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra Līgo dienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,7 grādiem Kolkā līdz +27,9 grādiem Jelgavā.

23.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +40..+41 grāds Albānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu +1..+2 grādi vietām Islandē un kalnos Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu