Gaisa temperatūra naktī daudzviet saglabājās virs +20 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nakts uz svētdienu Latvijā bija siltākā kopš 2014.gada augusta – minimālā gaisa temperatūra +17..+22 grādi, vietām Rīgā pat +23 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Galvaspilsētas centrā vēl pusnaktī bija +27 grādi un tikai nakts izskaņā pēc īslaicīga lietus gaiss atdzisa līdz +22..+23 grādiem.

Rīgas apkaimē un Vidzemes ziemeļrietumos, Igaunijas pierobežā, naktī reģistrēti daži zibens spērieni, bet visai intensīva zibeņošana bija vēlā sestdienas vakarā Kurzemē. Ap pusnakti Saldū negaisa laikā fiksētas vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē, nokrišņu daudzums īsā laika sasniedza 19 milimetru.

Svētdienas rītā Latvijā ir mainīgs mākoņu daudzums, vietām īslaicīgi līst, valsts lielākajā daļā spīd saule un gaisa temperatūra atkal kāpj. Pūš lēns dienvidu un austrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija +30..+33 grādi, vienīgi Ziemeļkurzemes piekrastē +24..+29 grādi.

25.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +40 grādu Albānijā un +41 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -3 grādi dažviet Šveices Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu