Karstuma dēļ slimnīcās sestdien nogādāti 40 cilvēki; mediķi aicina uzmanīties!

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karstuma izraisītu veselības problēmu dēļ sestdien slimnīcās nogādāti 40 cilvēki, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Jaunākā persona, kurai aizvadītajā diennaktī bija veselības problēmas karstuma dēļ - 10 dienu vecs zīdains, savukārt vecākā - 81 gadīgs Vīrietis.

NMPD pārstāve skaidroja, ka veselības problēmas karstuma iespaidā var rasties, ilgstoši uzturoties saulē, kā arī nepietiekamā apmērā dzerot šķidrumu.

Ņemot vērā, ka karstuma vilnis Latvijā turpinās arī svētdien, viņa aicināja cilvēkus uzmanīties un parūpēties par sevi un saviem tuvākajiem - jālieto daudz šķidruma, nevajadzētu ilgstoši uzturēties saulē, kā arī jāmeklē atvēsināšanās iespējas.

NMPD iedzīvotājiem iesaka plānot dienu tā, lai varētu izvairīties no karstuma un pēc iespējas vairāk atrastos labi vēdināmās telpās. Ja tomēr jādodas ārā, dienests iesaka valkāt cepuri un gaišas, vieglas, elpojošas drēbes, ieteicams no kokvilnas auduma, kā arī ņemt līdzi pietiekamu daudzumu ūdens.

«Gadījumā, ja uz ielas paliek pārāk karsti, meklē atvēsinājumu publiskās vietās: veikalos, kafejnīcās, telpās ar kondicionēšanas iekārtām utt.
Izvairies no ilgstošas un fiziskas piepūles saulē vai karstās nevēdinātās telpās,» brīdināja NMPD.

Tāpat dienestā ieteica nelietot alkoholu, stipru kafiju un tēju, jo šie dzērieni pastiprina organisma atūdeņošanos. Nepieciešams lietot saules aizsargkrēmus, lai neapdegtu.

NMPD arī iesaka būt uzmanīgiem, lietojot uzturā pārtikas produktus, kas ātri bojājas - piena, gaļas un zivju izstrādājumi, olas, dažādi jau sagatavoti produkti vai pusfabrikāti. Tos nepareizi uzglabājot un pēc tam lietojot uzturā, cilvēks var saslimt.

Kopumā NMPD aizvadītajā diennaktī ir saņēmis 1285 izsaukumus, no kuriem 332 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu