Negaisa laikā Rīgā vējš brāzmās sasniedzis 23 metrus sekundē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī uz pirmdienu īsi pirms pusnakts negaisa laikā Rīgas centrā vēja ātrums brāzmās sasniedza 23 metrus sekundē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Zibeņošanas intensitāte galvaspilsētā nebija tik liela kā vēlā svētdienas vakarā Zemgalē, kur kulminācijas brīdī tika reģistrēti teju simts zibens spērienu minūtē.

Starp novērojumu stacijām lielākais vējš reģistrēts tieši Rīgā.

Spēcīgs pērkona negaiss naktī plosījās arī Vidzemes augstienē un Cēsu pusē, kur saskaņā ar iedzīvotāju teikto bez lietusgāzēm un stiprām vēja brāzmām bijusi arī pamatīga krusa.

Elektroapgāde naktī pārtrūka vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību Zemgalē un Vidzemē, pirmdienas rītā to skaits sarucis līdz vienam tūkstotim, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

Agrā pirmdienas rītā pērkona negaiss ir vietām Vidzemē. Līst arī dažviet citviet Latvijā. Debesis pārsvarā apmākušās, daļā Latgales spīd saule. Vietām dūmaka.

Dominē lēns vējš. Gaisa temperatūra +16..+19 grādu, Latgalē līdz +21 grādam.

Rīgā apmācies laiks, dūmaka, lēns dienvidu vējš un +19 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +25,5 grādiem Ventspils ostā līdz +32,1 grādam Mērsragā.

25.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +38 grādi Albānijā un +39 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -3..-5 grādi lielākajos Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu