Lielā karstuma dēļ cietis 61 cilvēks, tajā skaitā 11 dienas vecs mazulis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēdējās dienās no lielā karstuma cietis 61 cilvēks, tajā skaitā 11 dienas vecs mazulis, šorīt LNT raidījumā «900» sekundes sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Bukša atzina, ka lielais karstums skar ne tikai vecāka gada gājuma cilvēkus, bet arī pašus mazākos, jo starp cietušajiem visjaunākais, ir 11 dienas vecs mazulis, bet vecākā ir 86 gadus veca sieviete.

Jau ziņots, ka svētdien 13 novērojumu stacijās pārspēts 26.jūnija maksimālās gaisa temperatūra rekords, Jēkabpilī un Rēzeknē otro dienu pēc kārtas labots arī mēneša trešās dekādes rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Jaunais jūnija trešās dekādes rekords Jēkabpilī, Zīlānu novērojumu stacijā, ir +31,7 grādi; sestdien sasniegtais rekords bija +31,3 grādi. Rēzeknē šis rekords labots par vienu grāda desmitdaļu un tagad ir +30,8 grādi.

26.jūnija rekords kritis arī Rīgā, Daugavpilī, Bauskā, Jelgavā, Saldū, Mērsragā, Priekuļos, Skrīveros, Zosēnos, Gulbenē un Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra starp LVĢMC novērojumu stacijām svētdien bija +32,1 grāds Mērsragā, zemākā – nepilni +26 grādi Liepājā un Ventspilī.

Tostarp Rīgas centra novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +31,5 grādiem; iepriekšējais 26.jūnija rekords galvaspilsētā bija +30,5 grādi 1935.gadā.

Sinoptiķi vēsta, ka šodien būs ievērojami vēsāks: gaisa temperatūra plus 21, plus 26 grādi, piekrastē plus 17, plus 21 grāds, vienīgi dienvidaustrumu rajonos gaiss iesils līdz plus 27, plus 31 grādam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu