Jūnija pēdējā dienā gaidāms līdz +27 grādiem silts laiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ceturtdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un daudzviet – pārsvarā valsts austrumu pusē – gaidāms īslaicīgs lietus, vietām pērkona negaiss.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +23..+27 grādiem, mazliet vēsāk būs piekrastē. Pūtīs lēns līdz mērens mainīga virziena vējš.

Rīgā iespējams īslaicīgs lietus, saule gaisu sasildīs līdz +25 grādiem. Nelielu dienvidu vēju nomainīs rietumu vējš, vakarā – ziemeļu vējš.

Latvijas tuvumā nav ne ciklonu, ne anticiklonu. Atmosfēras spiediens aptuveni 760 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Īslaicīgi līst galvenokārt Vidzemē un Sēlijā

Ceturtdienas rītā Latviju turpina šķērsot lietus mākoņi, īslaicīgi līst galvenokārt Vidzemē un Sēlijā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Naktī lija Zemgalē un vietām Kurzemē, Auces novadā reģistrēti daži zibens spērieni. Minimālā gaisa temperatūra bija +14..+18 grādu, bet Madonas apkaimē un daudzviet Latgalē +11..+13 grādu.

Mākoņu daudzums mainīgs. Pūš lēns vējš.

Rīgā nakts izskaņā uzlija, no rīta mākoņu kļūst mazāk, pūš viegls dienvidu vējš. Gaisa temperatūra sešos rītā +17..+18 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19,7 grādiem Kolkā līdz +26,5 grādiem Jelgavā.

29.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +38 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu aptuveni nulle grādu dažviet Islandē un augstākajos kalnos Skandināvijā un Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu