Arī dienā gaidāms lietus, saulaināks laiks būs Kurzemē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Piektdien Latvijas centrālajos un austrumu novados arī dienā gaidāms lietus, savukārt Kurzemē būs visai saulaina diena.

Dažviet iespējams pērkona negaiss. Dominēs lēns vējš. Gaiss iesils līdz +21..+26 grādiem.

Rīgā nedaudz īslaicīgi līs. Vakarpusē neliela iespēja, ka uznāk pērkona negaiss. Uzspīdot saulei un pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +24..+25 grādiem.

Nokrišņus atnesusi atmosfēras fronte. Gaisa spiediens saglabājas praktiski nemainīgs - 760-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Valsts centrālajā un austrumu daļā daudzviet līst

1.jūlija rītā daudzviet Latvijā, lielākoties Zemgalē un Vidzemē, līst, vietām visai stipri, liecina meteoroloģiskā informācija.

Naktī lija arī Kurzemē. Minimālā gaisa temperatūra naktī un agrā rītā bija +12..+17 grādu.

Debesis pārsvarā apmākušās, vietām Kurzemē un Latgalē spīd saule. Pūš lēns vējš.

Rīgā jūlijs sācies ar apmākušos un lietainu laiku, pūš viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra ir +17..+18 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,0 grādiem Ventspils ostā līdz +28,3 grādiem Daugavpilī.

30.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36..+37 grādi vietām Spānijā, Itālijā un Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu aptuveni nulle grādu dažviet Islandē un augstākajos kalnos Skandināvijā un Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu