Latvijā pēcpusdienā gaidāms karstuma vilnis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī no rīta Rīgā bija pamatīgs lietus gāziens, Latvijā šodien un rīt pēcpusdienā gaidāms stiprs karstums, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi- - no plkst.14 līdz plkst.18, Latvijas austrumu daļā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27, +28 grādiem.

Svētdienas rītā Latvijas lielākajā daļā apmākušās debesis, vietām saulains laiks, bet dažviet – galvenokārt valsts austrums – ir migla un vietām lietus. Pūta lēns vējš un ir bezvējš. Gaisa temperatūra bija +16..+19 grādu. Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +14..+18 grādu.

Svētdien pa dienu Rīgā nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš. Uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +24 grādiem, jūras malā – līdz +21 grādam.

Karsta diena tika prognozēta arī pirmdien, kad vietām gaisa temperatūra sasniegs +28 grādus, tomēr lielākoties Latvijā gaisa temperatūra būs +20, +25 grādi.

23.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +38..+39 grādi Portugālē, Spānijā un Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu 0..+3 grādi vietām Alpos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu