Šodien daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus; gaiss iesils līdz pat plus 27 grādiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, bet gaisa temperatūra var paaugstināsies līdz plus 27, uzzinājām Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sinoptiķi prognozē, ka dienā būs neliels īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Gaiss dienā iesils līdz plus 21, plus 26 grādiem, bet vietām līdz pat 27 grādiem.

Iepriekš sinoptiķi brīdināja, ka šodien pēcpusdienā, no plkst.14 līdz plkst.18, Latvijā vietām gaidāms stiprs karstums.

Pirmdienas rītā stipras pērkona lietusgāzes Valkas apkaimē, biezākā migla Latgalē

Pirmdienas naktī un rītā vietām Vidzemes ziemeļos reģistrētas spēcīgas pērkona lietusgāzes, intensīvākā zibeņošana no rīta Valkas apkaimē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nokrišņu daudzums Rūjienā naktī sasniedza 22 milimetrus. No rīta pārtrūkuši sakari ar Valgas meteostaciju. Daži lietus mākoņi pirmdienas rītā ir arī Kurzemes dienvidos.

Daudzviet Latvijā dūmaka un migla, Latgalē redzamība vietām nepārsniedz 200 metru. Tuvākajās stundās gaidāma miglas izklīšana.

Gaisa temperatūra sešos rītā bija no +12 grādiem Ventspils lidostā līdz pat +19 grādiem Rūjienā.

Vēja tikpat kā nav.

Rīgā īsi pēc sešiem rītā dūmaka, bezvējš un +17..+18 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21 grāda Mērsragā līdz +27,3 grādiem Skrīveros.

24.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija aptuveni +40 grādu vietām Portugālē, Spānijā, Balkānos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu +1..+3 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu