Tveice mazināsies nedēļas nogalē; vietām ļoti stipri līs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvākajās dienās Latvijā saglabāsies sutīgs laiks, tveice mazināsies nedēļas nogalē, prognozē «Global Forecast System».

Pirmdien un otrdien negaisa mākoņi nelielās teritorijās atnesīs ļoti stipru lietu, trešdiena paies pārsvarā bez nokrišņiem, bet ceturtdien-piektdien plašā teritorijā gaidāms lietus un pērkona negaiss, tostarp intensīvas lietusgāzes. Atbilstoši pašreizējai prognozei sestdien un svētdien vietām īslaicīgi līs un dārdēs pērkons.

Galvenokārt pūtīs lēns mainīga virziena vējš, negaisa mākoņi vietām var izraisīt lielas vēja brāzmas. Nakts un rīta stundās veidosies migla.

Gaisa temperatūra laikā ap saullēktu būs +12..+19 grādu, pēcpusdienās tā sasniegs +24..+29 grādus, par kādu grādu mazāk būs piekrastē, vējam pūšot no jūras. Nedēļas nogalē pamazām ieplūdīs vēsāks gaiss, maksimālā temperatūra svētdien varētu būt +18..+23 grādi.

Saules ultravioletais starojums saglabāsies augsts - saulainos brīžos dienas vidū ultravioletās radiācijas indekss sasniegs septīto līmeni. Laikā no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši atrasties saulē.

Sagaidāms, ka Latviju nesasniegs jauni dūmi no Sibīrijas savvaļas ugunsgrēkiem. Nedēļas otrajā pusē pastiprināsies gaisa plūsma no Centrāleiropas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu