Jūrā pie Ventspils tikai +11 grādiem, Kolkā sasilis līdz +22 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Ziemeļaustrumu vēja ietekmē arī vietām Kurzemes rietumu piekrastē nonācis auksts ūdens no dziļākiem jūras slāņiem, tai skaitā Ventspils Zilā karoga pludmalē ūdens temperatūra pirmdien pazeminājās līdz +11 grādiem, ziņo pludmales glābšanas dienests.

Liepājas pludmalē ūdens temperatūra jūrā pirmdien bija +16 grādu – aptuveni tāda pati, kāda iepriekšējās trijās dienās.

Savukārt Rīgas līča rietumu un dienvidu piekrastē valdošie vēji nodrošina augstu ūdens temperatūru, pirmdien Kolkā tā sasniegusi pat +22 grādus. Rojā un Mērsragā ūdens temperatūra svārstās ap +20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pirmdienas pēcpusdienā Jūrmalas Zilā karoga pludmalēs ūdens temperatūra bija no +17 grādiem Dzintaros un Majoros līdz +20 grādiem Jaunķemeros. Ūdens temperatūra Vecāķos pirmdienas rītā bija +18 grādu, Daugavgrīvā un Vakarbuļļos +19 grādu.

Salacgrīvas ostā ūdens iesilis līdz nepilniem +15 grādiem. Piektdien, 22.jūlijā, ūdens temperatūra Salacgrīvas ostā apvelinga dēļ bija noslīdējusi līdz +7 grādiem.

Apvelings ir process, kad vēja ietekmē aukstie ūdeņi no lielāka dziļuma nonāk virspusē, jo siltie ūdeņi tiek aizpūsti prom no krasta. Tas visbiežāk notiek maijā un vasaras pirmajā pusē, kad sasilušā ūdens slānis vēl ir plāns.

Upēs un ezeros ūdens temperatūra pirmdienas pēcpusdienā daudzviet sasniedza +20..+24 grādus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu