Šonedēļ saglabāsies vasarīgi karsts laiks, bet brīvdienās kļūs mazliet vēsāks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Lielāko darba nedēļas daļu Latvijā saglabāsies vasarīgi karsti laikapstākļi, bet nedēļas izskaņā un brīvdienās karstums mazināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Turpmākajās dienās daudzviet gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies līdz plus 27, plus 30 grādiem, un tikai vietām, galvenokārt piekrastē, gaiss neiesils vairāk par plus 22, plus 25 grādiem.

Arī naktis šajā nedēļā būs siltas - caurmērā gaisa temperatūra nebūs zemāka par plus 13, plus 18 grādiem.

Līdz ar silto un mitro gaisu paaugstināsies arī atmosfēras nestabilitāte, tādēļ dienas laikā veidosies gubu-lietus mākoņi, kas atnesīs pērkona lietusgāzes. Intensīvākais lietus gaidāms ceturtdien, kad no dienvidiem pietuvosies ciklons ar plašāku nokrišņu zonu. Ciklonam šķērsojot Latvijas teritoriju, dažviet gaidāms stiprs lietus ar nokrišņu daudzumu līdz 15-20 milimetriem.

Lielāko nedēļas daļu vējš būs lēns, līdz ar to nakts stundās atsevišķos rajonos veidosies migla.

Darba nedēļas izskaņā un brīvdienās karstums mazināsies un gaisa temperatūra dienas laikā vairs nepārsniegs plus 20, plus 25 grādus, tomēr joprojām saglabāsies nepastāvīgi laikapstākļi - ik dienu kādā no reģioniem līs, atsevišķos rajonos gaidāms arī pērkona negaiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu