Kurzemē jau spēcīgas lietusgāzes; svelme vēl neatkāpsies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien dienas laikā daudzviet Latvijā joprojām saglabāsies svelme, kā arī būs gaidāmas pērkona lietusgāzes, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi. Ceturtdienas rītā migla izklīdusi teju visā Latvijā, Vidzemē un Latgalē karsē saule, Kurzemē un Zemgalē ir daudz mākoņu.

Daudzviet Kurzemē lietusgāzes, vietām pērkona negaiss. Pūš lēns vējš, galvenokārt no austrumiem, dienvidaustrumiem, un vietām saglabājas bezvējš.

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija no +10 grādiem Ventspils lidostā līdz +19 grādiem Rīgas centrā un ziemeļos. Astoņos rītā gaiss sasilis līdz +19..+22 grādiem, zem lietus mākoņiem Kurzemē ir +16..+18 grādu.

Rīgā no dienvidiem palielinās mākoņu daudzums, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra astoņos rītā +22 grādi.

Pērkona lietusgāžu laikā iespējama arī krusa

Tuvākajās trijās stundās Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Dienas vidū pērkona negaisi mazināsies, bet pēcpusdienā un vakarā no jauna gaidāma to aktivizēšanās, kā arī iespējama krusa.

Gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies līdz plus 25, plus 30 grādiem, arī Rīgā gaidāma karsta diena - plus 28, plus 30 grādi, bet vēsāks būs Kurzemes līča piekrastē, kur gaiss dienas laikā iesils līdz plus 22, plus 24 grādiem.

Dienā no rietumiem Latvijai pietuvosies gubu mākoņu zona, kas daudzviet nesīs pērkona lietusgāzes, kas rietumu un centrālajos rajonos būs stipras. Arī galvaspilsētā dienā sagaidāmas pērkona lietusgāzes.

Savukārt vējš dienā būs lēns, kas negaisa laikā vietām pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 metriem sekundē.

Kā prognozē sinoptiķi, jau

piektdien kļūs par dažiem grādiem vēsāks, un dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 21, plus 26 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +22,9 grādiem Liepājā līdz +28,8 grādiem Daugavpilī.

27.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +40..+41 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -1..-2 grādi vairākos Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu