Diena tiks aizvadīta silta, bet ar pērkona lietusgāzēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Julius Kalinskas / 15min.lt

Diena šodien būs silta, bet daudzviet būs sagaidāmas arī pērkona lietusgāzes, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, gaisa temperatūra dienā sasniegs +21, +26 grādus.

Dienas laikā Latvijas teritoriju no dienvidrietumiem šķērsos gubu-lietus mākoņu zona, kas daudzviet nesīs pērkona lietusgāzes. Vējš mēreni pūtīs no dienvidrietumiem un negaisa laikā būs brāzmains, bet gaisa temperatūra dienā sasniegs +21, +26 grādus.

Arī Rīgā dienas laikā tiek prognozētas pērkona lietusgāzes. Dienā pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš 3 līdz 7 metri sekundē (m/s), bet negaisa laikā vējš būs brāzmains, savukārt gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz+23, + 25 grādiem.

Naktī uz svētdienu un arī svētdien pa dienu daudzviet līs, iespējams arī pērkona negaiss. Naktī dažviet var veidoties migla, bet gaiss nakts laikā atdzisīs līdz +14, +18 grādiem, savukārt dienas laikā temperatūra paaugstināsies līdz +20, +24 grādiem.

Arī augusts sāksies ar lietu, kas vietām būs stiprs, un iespējams arī pērkona negaiss. Pirmdien austrumu puses vējš pāries rietumu puses vējā un pūtīs 3 līdz 8 m/s, bet dienā vietām brāzmas būs līdz 15 m/s, savukārt gaisa temperatūra dienā būs vien +17, +22 grādi, bet dienvidaustrumos būs nedaudz siltāk, jo tur gaiss iesils līdz +24 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu