Sestdien Latvijā gaidāms stiprs negaiss

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka sestdien Latvijā gaidāms stiprs pērkona negaiss. Arī Rīgā dienas laikā tiek prognozētas pērkona lietusgāzes.

Negaisa laikā nokrišņu daudzums pārsniegs 15 milimetrus, bet vēja brāzmas sasniegs ātrumu 15 metri sekundē.

Negaiss gaidāms arī Rīgā.

Dienas laikā Latvijas teritoriju no dienvidrietumiem šķērsos gubu-lietus mākoņu zona, kas daudzviet nesīs pērkona lietusgāzes. Vējš mēreni pūtīs no dienvidrietumiem un negaisa laikā būs brāzmains, bet gaisa temperatūra dienā sasniegs +21, +26 grādus.

Arī Rīgā dienas laikā tiek prognozētas pērkona lietusgāzes

Dienā pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš 3 līdz 7 metri sekundē (m/s), bet negaisa laikā vējš būs brāzmains, savukārt gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz+23, + 25 grādiem.

Naktī uz svētdienu un arī svētdien pa dienu daudzviet līs, iespējams arī pērkona negaiss. Naktī dažviet var veidoties migla, bet gaiss nakts laikā atdzisīs līdz +14, +18 grādiem, savukārt dienas laikā temperatūra paaugstināsies līdz +20, +24 grādiem.

Arī augusts sāksies ar lietu, kas vietām būs stiprs, un iespējams arī pērkona negaiss. Pirmdien austrumu puses vējš pāries rietumu puses vējā un pūtīs 3 līdz 8 m/s, bet dienā vietām brāzmas būs līdz 15 m/s, savukārt gaisa temperatūra dienā būs vien +17, +22 grādi, bet dienvidaustrumos būs nedaudz siltāk, jo tur gaiss iesils līdz +24 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu