Stiprā lietus dēļ applūdusi daļa no Stradiņa slimnīcas nodaļas; pacienti pārvietoti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ieilgušo lietavu dēļ Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā daļēji applūdusi 5B.nodaļa, 24.korpusa 2.stāvā, taču lielākie bojājumi ir divās palātās, kur ir applūdusi grīda un atdalījušies piekārto griestu ģipškartona elementi, līdz ar to slimnīca veikusi visus drošības pasākumus un pacienti no 5B.nodaļas pārvietoti uz citām slimnīcas nodaļām.

Kā informēja slimnīcas pārstāve Laura Frančenko, šobrīd 5B.nodaļa ir slēgta. Piekļuve ir aizliegta, līdz tiks saņemts sertificēta eksperta slēdziens par ēkas stāvokli un nepieciešamo remonta darbu apjomu. Slimnīca ir nosūtījusi vēstuli Latvijas Būvinženieru savienībai ar lūgumu ieteikt ekspertu bojāto konstrukciju ekspertīzei. Šobrīd tiek veikti pasākumi, lai novērstu radušos bojājumus.

Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume aģentūrai LETA atzina, ka šāds pieprasījums ir saņemts šodien plkst.16 un būvnieki iespējami operatīvi sameklēs ekspertu, kas veiks objekta apskati. Savukārt ekspertīzes izmaksas viņš vēl nevarēja prognozēt.

«Ja ne šovakar, tad rīt no rīta šādu cilvēku noteikti sameklēsim. Par izmaksām pagaidām nevaru tuvāk pateikt, tas atkarīgs no apskatāmās telpas platības. Iespējams, vainīgs jumts, varbūt ūdens ticis klāt arī citām konstrukcijas daļām, to redzēsim apskates gaitā,» sacīja būvnieku pārstāvis.

Tiek veikti drošības pasākumi, lai novērstu stiprā lietus dēļ radušos bojājumus Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas 5.B nodaļas 24.korpusā
Tiek veikti drošības pasākumi, lai novērstu stiprā lietus dēļ radušos bojājumus Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas 5.B nodaļas 24.korpusā Foto: LETA

Savukārt Frančenko norādīja, ka slēgta ir ķirurģijas nodaļa, no kuras kopumā pārvietoti 12 pacienti. Viņa arī apliecināja, ka visiem pārvietotajiem pacientiem pietiek vietas un tie spēs saņemt nepieciešamo ārstēšanu.

Vasaras sākumā stiprā vējā tika bojāts 24.korpusa jumta segums. Tika veikti pagaidu risinājumi jumta bojājumu novēršanai. Slimnīcas valde apstiprināja jumta remonta darbu pieteikumu, un šobrīd ir noslēgts līgums par darbu izpildi.

Pēdējais 24.korpusa kapitālais remonts ir veikts 1996.gadā. Slimnīca jau vairākkārt ir informējusi par ēku slikto tehnisko stāvokli un nepieciešamo finansējumu tā uzturēšanai un atjaunošanai.

Norādīts, ka 5B.nodaļas pacientu tuviniekiem ir iespējams saņemt papildu informāciju, zvanot pa tālruni 67069505.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu