Svētdienas pēcpusdienā daudzviet +29 grādi; pirmdien vietām - lietus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdienas pēcpusdienā Latvijas lielākajā daļā gaiss sakarsis līdz +25..+29 grādiem, nedaudz vēsāk ir Kurzemē, kur debesis daudzviet aizklājuši mākoņi un reģiona rietumos arī līst. Naktī uz pirmdienu daudzviet gaidāms lietus, vairāk nokrišņu būs Kurzemē un Zemgalē. Dienā vietām – galvenokārt valsts centrālajā daļā – uzlīs. Latvijas austrumos un rietumos uzspīdēs saule.

Tostarp Rīgā gaisa temperatūra pakāpusies līdz +27 grādiem, kas ir augstākā atzīme kopš 27.jūlija, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Atbilstoši uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem gaisa temperatūra Zemgalē svētdienas pēcpusdienā pakāpusies līdz nepilniem +29 grādiem, pārspējot iepriekšējo šī mēneša augstāko gaisa temperatūru – 5.augustā Daugavpilī reģistrētos +28,5 grādus.

Saskaņā ar «Global Forecast System» prognozi jaunās nedēļas sākumā Latvijā gaidāms nedaudz vēsāks laiks, jo būs daudz mākoņu un vietām līs, bet no trešdienas, pateicoties anticiklonam, būs pārsvarā sauss un saulains laiks, gaisa temperatūra atkal paaugstināsies.

Pirmdien vietām lietus

Lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, sākot no valsts rietumiem, pāries rietumu, dienvidrietumu vējā.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +15..+19 grādu, valsts austrumos vietām +13 grādu. Dienā gaiss iesils līdz +19..+23 grādiem, valsts austrumos līdz +26 grādiem.

Rīgā pirmdiena būs pārsvarā apmākusies, brīžiem nedaudz līs. Naktī pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš un nekļūs vēsāks par +18 grādiem, dienā iegriezīsies neliels dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +21 grādam.

Ūdens temperatūra Rīgas un Jūrmalas peldvietās no +16 līdz +19 grādiem

Ūdens temperatūra Rīgas un Jūrmalas oficiālajās peldvietās svētdien ir no +16 līdz +19 grādiem, liecina pašvaldību publicētā informācija.

Jūrā ūdens temperatūra ir +16..+17 grādu, Daugavā +18..+19 grādu, Ķīšezerā +17 grādu, Bābelītes ezerā +19 grādu.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra jūras piekrastes lielākajā daļā ir +15..+18 grādu, bet Rojā un Mērsragā tikai +11 grādu. Lielākajās upēs un ezeros ūdens ir +16..+19 grādu silts.

Gaisa temperatūra svētdien plkst.12 Latvijā bija +23..+26 grādi, Kurzemē +19..+24 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu