Šodien daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien Latvijā vēl daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, dažviet ducinās arī pērkons, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes. Dienas pirmajā pusē valsts galējos austrumos gaidāms ilgstošs lietus.

Lietus no rīta būs pārsvarā Kurzemē un Latgalē, bet pēcpusdienā arī valsts centrālajos rajonos. Vidzemē diena paies pārsvarā bez nokrišņiem. Savukārt Kurzemē vakarā iespējams arī pērkona negaiss.

Pūtīs lēns vējš, un maksimālā gaisa temperatūra būs +19, +23 grādu robežās.

Austrumlatvijā turpinās lietus, nokrišņu daudzums Jēkabpilī pārsniedzis 30 milimetru

Otrdienas rītā valsts austrumu daļā turpinās lietus. Līst daudzviet Vidzemē, Latgalē un Zemgales austrumos, bet nokrišņu zona vēl nav sasniegusi Krievijas pierobežu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nokrišņu daudzums vietām pārsniedzis 15 milimetru, Jēkabpilī līdz pieciem rītā reģistrēti 32 milimetri lietus jeb 32 litri uz kvadrātmetru.

Lielā valsts daļā ir dūmaka, vietām – galvenokārt Latgalē un Kurzemē – arī migla. Valsts rietumu un centrālajos novados debesis vietām skaidrojas.

Gaisa temperatūra +12..+16 grādu, Liepājā +17, Daugavpilī +18 grādu. Pūš lēns vējš.

Rīgā dūmaka, debesis sāk skaidroties, pūš viegls dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +16 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19..+20 grādiem daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā līdz pat +27,6 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.augustā bija +40 grādu Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -2 grādi Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu