Bojāgājušo skaits zemestrīcē Itālijā sasniedz 120; teju 400 ievainoto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas vidienē Umbrijas reģionā trešdienas rītā notika 6,2 magnitūdas stipra zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz 120 cilvēki. No divām zemestrīces smagāk skartajām pilsētiņām Amatričes un Akumoli izglābti 368 ievainoti un slimi cilvēki, bet vairāki desmiti cilvēku pēc dabas katastrofas ir pazuduši. Sagaidāms, ka upuru skaits varētu turpināt pieaugt, jo nezināms skaits cilvēku joprojām ir aprakti zem sagruvušo namu drupām, bet dažas no cietušajām apdzīvotajām vietām glābēji vēl nav sasnieguši.

(Papildināts viss teksts.)

Saņemtas ziņas arī par ievērojamiem postījumiem, ko nodarījusi zemestrīce.

Lai parūpētos par daudzajiem ievainotajiem, reģiona slimnīcās no brīvdienām atsaukti ārsti. Slimnīcas aicina ziedot asinis, ziņo CNN.

Glābēji izteikušies, ka zemestrīce nopostījusi lielu daļu Amatrises pilsētas - sagrautas ēkas, nogāzti apgaismes stabi un koki. Pastāv bažas, ka desmitiem cilvēki varētu būt aprakti dzīvi.

Seklās zemestrīces epicentrs bija 10 kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē Umbrijas reģiona dienvidaustrumos.

Kā vēsta ASV Ģeoloģiskais dienests, zemestrīce notika plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika), un tai sekoja vairāki pēcgrūdieni. Tā bija sajūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Stipri cietusi Amatričes pilsētiņa, un tās mērs ziņo, ka nopostīta «puse pilsētas» un ka zem sagruvušo ēku drupām iesprostoti cilvēki. Gruvešos jau uzietas divu cilvēku mirstīgās atliekas.

Zemestrīce Amatričē izraisījusi arī zemes nogruvumu, un pastāv draudi, ka var sabrukt vietējais tilts.

Par postījumiem vēsta arī Itālijas Civilās aizsardzības pārvalde, norādot, ka starp stiprāk cietušajām pilsētām ir arī Akumoli, Posta un Arkuata del Tronto.

Arī no Arkuata del Tronto, kas atrodas 20 kilometrus no zemestrīces epicentra, saņemtas ziņas par diviem bojāgājušajiem, bet viens cilvēks gājis bojā Akumoli.

2009.gadā Abrucu reģionā Itālijas vidienē 6,3 magnitūdu zemestrīce prasīja vairāk nekā 300 cilvēku dzīvības. Tā bija sajūtama arī Romā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu