Lielbritānijas pludmalē gada karstākajā dienā miruši pieci cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/REUTERS/LETA

Lielbritānijas pludmalē trešdien šā gada karstākajā dienā ir miruši pieci cilvēki, palielinot pēdējās nedēļas laikā tveicē bojāgājušo skaitu līdz 12 cilvēkiem, paziņoja amatpersonas.

Miljoniem britu ir devušies uz pludmalēm, glābjoties no karstuma viļņa, kas iestājies skolas brīvdienu beigās, un amatpersonas ir brīdinājušas atpūtniekus turēties drošā attālumā no ūdens.

Kembersendsas pludmalē Anglijas dienvidaustrumos tika atrasti divu vīriešu līķi. Dažas stundas pirms tam šajā pludmalē no jūras tika izvilkti trīs vīrieši, kuri pēc tam nomira.

Upuru identitāte un nāves apstākļi vēl nav noskaidroti.

Trešdien Lielbritānijā gaisa temperatūra sasniedza 33,9 grādus pēc Celsija, un tā kļuva par šā gada karstāko dienu.

Pirms tam Lielbritānijā kopš piektdienas bija noslīkuši septiņi cilvēki, tai skaitā divi Skotijā un pārējie galvenokārt Anglijas dienvidos.

Otrdien slimnīcā nomira divus gadus veca meitene, kas piektdien bija izglābta Ņūki pludmalē Anglijas dienvidrietumos. Noslīka viņas tēvs, iekļūstot stipros viļņos.

Svētdien noslīka vīrietis Anglijas piejūras pilsētā Pūlā un sieviete Džērsijas salā. Sestdien Eseksas grāfistes piekrastē Anglijas dienvidaustrumos gāja bojā sērfotājs, savukārt Skotijas pilsētā Aberdīnā noslīka māte un viņas dēls.

Pēc nedēļas nogalē notikušajiem nelaimes gadījumiem atpūtnieki tika brīdināti turēties drošā attālumā no ūdens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu