Šodien gaiss sakarsīs līdz +28 grādiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Piektdienas rītā Latvijā ir sauss un pārsvarā saulains laiks, vairāk mākoņu valsts ziemeļaustrumu daļā, bet dienas gaitā gaiss vietām sakarsīs līdz +28 grādiem, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

No rīta pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra sešos rītā bija +12..+16 grādu, vietām piekrastē +17..+19 grādu.

Rīgā maz mākoņu, pūš dienvidu vējš 3-6 metri sekundē. Gaisa temperatūra saullēktā bija +15..+16 grādu, piepilsētā +13..+15 grādu. Dienas pirmajā pusē mākoņi mīsies ar sauli, bet pēcpusdienā, tāpat kā citur Latvijā, debesis skaidrosies. Gaisa temperatūra pēcpusdienā sasniegs +26, +27 grādus.

Pēcpusdienā gaiss sakarsīs līdz +24..+28 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē – šeit termometra stabiņš pakāpsies līdz +21..+23 grādiem.

Dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 8-12 metriem sekundē, Kurzemes rietumos – līdz 15 metriem sekundē.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļrietumu daļa. Atmosfēras spiediens 765-768 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,0 grādiem Ventspils ostā līdz +24,4 grādiem Bauskā un Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.augustā bija +40 grādu Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu nulle grādu Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu