Itālijas zemestrīcē gājuši bojā vismaz astoņi ārvalstnieki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Trešdien Itālijā notikušajā 6,2 magnitūdu zemestrīcē, kas prasījusi vismaz 250 cilvēku dzīvības, gājuši bojā arī astoņi ārvalstnieki, paziņojušas amatpersonas.

Dzīvību zaudējuši trīs briti, divi rumāņi un pa vienam Spānijas, Kanādas un Salvadoras pilsonim.

Pastāv bažas, ka bojāgājušo skaits var vēl pieaugt, jo daudz upuru ir aprakti gruvešos, desmitiem cilvēku ir pazuduši bez vēsts un cerības viņus atrast dzīvus kļūst arvien mazākas.

Zemestrīce notika trešdien plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika), un tai sekoja vairāk nekā 250 pēcgrūdienu. Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Tā skārusi trīs reģionus - Umbriju, Lacio un Marki.

Foto: AP/LETA

Inforgrafika: zemestrīce Itālijā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu