Itālijā zemestrīcē bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 267

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Bojāgājušo skaits 6,2 magnitūdu zemestrīcē, kas trešdienas rītā notika Itālijas vidienē, pieaudzis līdz vismaz 267 cilvēkiem, piektdien paziņoja Itālijas Civilās aizsardzības pārvalde.

Vēl 387 cilvēki zemestrīcē guvuši ievainojumus, paziņoja pārvalde.

Kā pavēstīja Civilās aizsardzības pārvalde, 207 cilvēki gājuši bojā Amatričes pilsētiņā, 49 - Arkuatā del Tronto un 11 - Akumoli. Glābēji joprojām turpina darbu Amatričē, bet apturējuši izdzīvojušo meklēšanu pārējās divās pilsētās.

Ugunsdzēsības dienesta preses pārstāvis Luka Kari sabiedriskajam radio RAI paziņoja, ka varasiestādes nav pārtraukušas izdzīvojušo meklēšanu. «Mēs joprojām esam cerību stadijā,» viņš sacīja.

Trešdienas rīta zemestrīcei sekojuši vairāk nekā 900 pēcgrūdienu, no kuriem vairāki spēcīgi notika piektdienas rītā, ieskaitot 4,7 magnitūdu grūdienu.

Spēcīgā pēcgrūdiena epicentrs atradās piecus kilometrus no smagi sapostītās Amatričes pilsētiņas. Kā vēsta ziņu aģentūra ANSA, Amatričes centrā pēcgrūdienā sabrukušas vairākas ēkas.

6,2 magnitūdu zemestrīce notika trešdien plkst. 3.36 (plkst. 4.36 pēc Latvijas laika). Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē, Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Tā skārusi trīs reģionus - Umbriju, Lacio un Marki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu