Augstākā temperatūra sestdien būs Zemgalē un Latgalē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lukas Balandis /

Sestdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, uz brīdi sauli aizsegs mākoņi, no ziemeļrietumiem virzoties aukstajai atmosfēras frontei.

Frontes ietekmē dienvidrietumu vēju nomainīs rietumu vējš. Brāzmās vējš pūtīs ar ātrumu 8-13 metru sekundē, valsts ziemeļos – līdz 16 metriem sekundē. Stiprākais vējš gaidāms Kolkasraga apkaimē un Igaunijas pierobežā.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs no +19..+20 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē līdz +25..+28 grādiem Zemgalē un Latgalē.

Arī Rīgā gaidāma sausa un lielākoties saulaina diena, mērenu dienvidrietumu vēju nomainīs rietumu, ziemeļrietumu vējš, gaisa temperatūra būs +25 grādi.

Laikapstākļus ietekmē gan anticiklons dienvidos, gan liels ciklons ziemeļos, Latviju šķērso ar to saistīta aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 760-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu