Japānas ziemeļaustrumiem tuvojas taifūns

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Japānas ziemeļaustrumiem otrdienas rītā tuvojās spēcīgs taifūns «Lionrock», nesot stipru vēju un lietusgāzes plašos valsts rajonos, paziņoja Japānas Meteoroloģiskā aģentūra.

Dažos Japānas ziemeļaustrumu rajonos ir iespējami nokrišņi, kuru daudzums pārsniegtu vidējo augusta normu.

Tiek prognozēts, ka taifūna centrs otrdien sasniegs sauszemi tajā pašā Japānas ziemeļaustrumu rajonā, kuru 2011.gadā izpostīja zemestrīce un cunami.

Tas var kļūt par pirmo taifūnu, kura centrs sasniegs sauszemi šajā rajonā, kopš 1951.gadā Japānā tika sākta taifūnu reģistrācija, ziņoja vietējie mediji.

Meteoroloģiskā aģentūra brīdināja par plūdiem, zemes nogruvumiem, augstiem viļņiem un pārplūstošām upēm ziemeļaustrumos un Japānas ziemeļu salā Hokaido.

Slikto laikapstākļu dēļ jau ir atcelti 102 avioreisi, un ir gaidāma arī citu avioreisu atcelšana otrdien, vēstīja Japānas raidsabiedrība NHK.

Ir gaidāms, ka šīs sezonas 10.taifūns sacels viļņus pat astoņu līdz 10 metru augstumā, tam virzoties pāri Klusajam okeānam.

Otrdienas rītā taifūna centrs atradās apmēram 240 kilometrus uz austrumiem no Čibas prefektūras Čosi pilsētas. Tas pārvietojās ziemeļu-ziemeļrietumu virzienā ar ātrumu 35 kilometri stundā. Taifūna vēju stiprums bija līdz 35 metriem sekundē, bet brāzmās – līdz 50 metriem sekundē.

Meteoroloģiskā aģentūra prognozēja, ka līdz trešdienas rītam nokrišņu daudzums var sasniegt līdz 350 milimetriem Japānas ziemeļaustrumos un līdz 250 milimetriem Hokaido salā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu