Taifūns «Lionrock» applūdina Japānas ziemeļu rajonus, prasa 10 cilvēku dzīvības

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Japānas ziemeļu rajonos ir izcēlušies plūdi pēc rekordlielām lietusgāzēm, kuras atnesis taifūns «Lionrock», kas arī prasījis vismaz 10 cilvēku dzīvības, trešdien ziņoja vietējie mediji.

Deviņi cilvēki tika atrasti miruši applūdušā veco ļaužu mītnē Ivates prefektūras Ivaidzumi pilsētā, un gados veca sieviete gāja bojā Ivates prefektūras Kudzi pilsētā.

Japānas Meteoroloģiskā aģentūra brīdināja par plūdiem, zemes nogruvumiem un upju pārplūšanu pat pēc tam, kad šīs sezonas 10. taifūns trešdienas naktī reducējās par tropisku zema spiediena apgabalu, šķērsojot Japāņu jūru.

Taifūns atnesa stipru vēju un spēcīgu lietu Japānas ziemeļos un ziemeļaustrumos, izraisot pilsētu applūšanu Ivates prefektūrā un Hokaido salā.

Daudzos Hokaido rajonos kopš pirmdienas nolija vairāk nekā 300 milimetri lietus, pārsniedzot vidējo augusta nokrišņu normu, ziņoja raidsabiedrība NHK. Minamifurano pilsētā tika reģistrēts vairāk nekā 500 milimetrus liels nokrišņu daudzums.

Desmitiem tūkstošu mājsaimniecību tika pārtraukta elektroapgāde, ziņoja vietējie mediji.

Taifūns «Lionrock» plosījās Japānas ziemeļaustrumos pēc tam, kad tā centrs otrdienas pēcpusdienā sasniedza sauszemi Ofunato pilsētā 400 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Tokijas.

Tas bija pirmais taifūns, kas tieši skāris Japānas ziemeļaustrumus, kopš 1951.gadā Japānā tika sākta taifūnu reģistrācija.

Taifūna centrs sasniedza sauszemi apmēram tajā pašā Japānas ziemeļaustrumu rajonā, kuru 2011.gadā izpostīja zemestrīce un cunami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu