Šodien vietām līs, maksimālā gaisa temperatūra būs ap +16 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien Latvijas lielākajā daļā starp mākoņiem uzspīdēs saule, vietām īslaicīgi līs, bet vairāk nokrišņu būs Rīgas pusē. Maksimālā gaisa temperatūra nebūs augstāka par +16 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, valsts galējos austrumos tā ātrums brāzmās sasniegs 12 metru sekundē. Gaiss iesils līdz +11..+15 grādiem.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, brīžiem lietus. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra nepārsniegs +14 grādu.

Laikapstākļus ietekmē paaugstināta spiediena apgabals un ciklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens 760-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Agrā piektdienas rītā zemākā un augstākā gaisa temperatūra Latvijā novērota Ziemeļkurzemē

– Ventspils lidostā gaiss atdzisis līdz +2 grādiem, savukārt Kolkā un Mērsragā gaisa temperatūra plkst.5 bija attiecīgi +12,4 un +12,7 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Zemgalē, Vidzemē un Latgalē ir pārsvarā mākoņains laiks, vietām nedaudz īslaicīgi līst, gaisa temperatūra +7..+9 grādi, piekrastē dažviet +11 grādu. Daļā Kurzemes skaidrs laiks, vietām izveidojusies migla, un Kurzemes lielākajā daļā gaiss atdzisis līdz +3..+8 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, Kurzemē ir arī bezvējš.

Rīgā pārsvarā mākoņains laiks, brīžiem iespējams neliels lietus, pūš lēns vējš. Gaisa temperatūra no +8 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +11 grādiem galvaspilsētas ziemeļos.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,4 grādiem Zosēnos līdz +16 grādiem Ventspilī un Rucavā.

22.septembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32 grādi Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā -4..-7 grādi augstākajos kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu