Austrālijas štats negaisā paliek bez elektroapgādes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DAVID MARIUZ / TT NYHETSBYRÅN

Vesels Austrālijas štats trešdien vēl nepieredzēta negaisa rezultātā palicis bez elektroapgādes, varasiestādēm brīdinot par sliktu laikapstākļu turpināšanos.

Dienvidaustrālijas štats, kurā dzīvo 1,7 miljoni cilvēku, elektroapgādi zaudēja trešdienas pēcpusdienā, kad to piemeklēja spēcīgs pērkona negaiss un vējš ar ātrumu pat 40 metri sekundē, kā arī stiprs lietus un krusa.

Spēcīgajā negaisā ar saknēm tika izrauti koki, norauti ēku jumti un tūkstošiem mājsaimniecību un uzņēmumu palika bez elektrības. Applūdinātajos ceļos veidojās sastrēgumi, luksoforiem pārstājot darboties.

Dienvidaustrālijas štata premjerministrs Džejs Viterils tos nosauca par vēl «nepieredzētiem» laikapstākļiem.

Šobrīd vēl nav ziņu, ka negaisā kāds būtu nopietni cietis vai gājis bojā, norādīja Viterils, aicinot cilvēkus izvairīties no ceļošanas. Viņš arī solīja elektroapgādes atjaunošanu «tuvākajās stundās».

Negaisa dēļ statā traucēti mobilie sakari, traucējumus piedzīvojusi arī ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma.

Prognozēts, ka negaiss ar spēcīgu vēju un lietu turpināsies arī ceturtdien, aģentūrai AFP pavēstīja Austrālijas meteoroloģiskā biroja pārstāvis Džeimss Teilors.

Austrālijas enerģētikas ministrs Džošs Frīdenbergs telekanālam «Sky News» atzina, ka «nopietni jautājumi» tiks uzdoti par to, kādēļ sliktiem laikapstākļiem izdevies pārtraukt vesela štata elektroapgādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu