Ķīnā taifūna lietavu izraisītos zemes nogruvumos viens bojāgājušais un 32 pazudušie

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Taifūna «Meggi» lietusgāzes Ķīnas austrumos ir izraisījušas zemes nogruvumus, kuros apraktas desmitiem māju divos ciemos un pazuduši bez vēsts 32 cilvēki, kā arī viens cilvēks gājis bojā, ceturtdien ziņoja vietējie mediji.

Glābēji pārraka dubļus un gruvešus Džedzjanas provinces Sucuņas ciemā, cerot atrast 26 pazudušos. Bez vēsts zemes nogruvumā pazuduši arī seši cilvēki Baofenas ciemā, vēstīja Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra «Sjiņhua».

Zemes nogruvums prasīja viena cilvēka dzīvību Fudzjaņas provincē pēc tam, kad «Meggi» trešdien sasniedza sauszemi kontinentā, atnesot stipras lietusgāzes un vējus, kuru stiprums sasniedza līdz 33 metriem sekundē.

Fudzjaņas provinces galvaspilsētā Fudžou applūda ielas, un ārkārtas situāciju darbinieki ar piepūšamiem plostiem mēģināja izglābt cilvēkus, kas bija iesprostoti ūdens līmeņa celšanās dēļ.

«Meggi», kas ir trešais taifūns šajā reģionā divu nedēļu laikā, ieradās Ķīnā pēc tam, kad otrdien bija plosījies Taivānas austrumos. Taivānā šajā taifūnā gāja bojā četri cilvēki un tika ievainoti 664, un tā dēļ tika evakuēti vairāk nekā 15 400 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu