«Metjū» kļuvis par 3.kategorijas vētru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viesuļvētrai «Metjū» pieņemoties spēkā, tā piektdien kļuvusi par 3.kategorijas vētru, tās vēja ātrumam virs Karību jūras brāzmās sasniedzot 185 kilometrus stundā (51 metru sekundē), paziņoja ASV sinoptiķi.

Izziņoti brīdinājumi par spēcīgām lietusgāzēm un vējiem līdzās Kolumbijas un Venecuēlas robežai, paziņoja Nacionālais Viesuļvētru centrs. Sagaidāms, ka svētdien vētra pagriezīsies ziemeļu virzienā uz Jamaiku.

Viesuļvētras spēks piecu sadaļu skalā paaugstināts uz 3.līmeni, kad tās centrs atradās 105 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Galjinasa raga, Kolumbijā, un 495 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Kingstonas, Jamaikā, un virs atklātas jūras pārvietojās rietumu virzienā.

«Atbilstoši prognozēm «Metjū» centrs vēlāk šodien un šovakar šķērsos Gvahiras pussalas ziemeļus un paliks virs Karību jūras centrālās daļas līdz svētdienas pirmajām stundām,» norādīja sinoptiķi.

«Tuvāko 48 stundu laikā attiecībā uz vētras spēku tiek prognozētas nelielas izmaiņas.»

Piecu līdz desmit centimetru liels lietus daudzums svētdien tiek prognozēts Arubā, Kirasao, Bonairē, kā arī atsevišķās Kolumbijas un Venecuēlas daļās.

Dzīvībai bīstami viļņi un straumes nākamo divu dienu laikā var apdraudēt piekrastes apvidus šajās teritorijās, kā arī Puertoriko, Haiti un Dominikānas Republikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu