Ziloņi atceras visu! Kā zilonēns steidzās palīgā «slīkstošam» kopējam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzīvnieku pazinēji vienmēr slavējuši ziloņus par to labo atmiņu. Šie dzīvnieki teju visu savu mūžu varot paturēt prātā un atcerēties gan savu pāri darītāju, gan labvēli. Dabas parkā Taizemē uzņemts aizkustinošs video, kurā redzams, kā zilonīte Kamlā steidzas palīgā savam kopējam un trenerim, kurš šķietami slīka tuvējā upē, raksta «Daily Mail».

Ziloņu treneris stāsta, ka zilonēns tika izglābts un atvests uz dabas parku pagājušajā gadā. Kopš šā notikuma abu starpā esot izveidojusies «nesaraujama saikne».

42 gadus vecais Dariks Tomsons dabas parkā nolēma veikt nelielu eksperimentu un izlikās slīkstam tuvējā upē. Vīrietis ar plaukstām sita pa ūdeni un sauca pēc palīdzības.

To redzot, piecgadīgā ziloņu mātīte Kamlā nekavējoties metās upē, lai savu kopēju glābtu. Dzīvnieks lēnām virzījās uz krastu, ļaujot kopējam pieturēties pie viņas ķermeņa.

Kopējs stāsta, ka Kamlā pirms nogādāšanas dabas parkā bija daudz cietusi un sagatavota darbam tūristu izklaides jomā. Parka darbinieki viņu atrada sasietu, dzīvnieks ticis arī regulāri sists, lai panāktu pakļaušanos. «Mēs viņu atbrīvojām un palīdzējām atkopties. Viņa kļuvusi man ļoti tuva, un mūsu starpā ir izveidojusies īpaša saikne,» viņš saka.

«Es nolēmu veikt eksperimentu un doties upē, lai parādītu, cik apbrīnojamas var būt ziloņu attiecības ar cilvēkiem. Ja viņiem parādīsi siltumu un laipnību, to pašu saņemsiet arī no viņiem.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu