No Salacas izņemti trīs nelikumīgi tīkli un divi nēģu murdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 14.oktobrī un 15.oktobrī, Valsts vides dienesta (VVD) Valmieras reģionālās vides pārvaldes inspektori veica reidus, lai kontrolētu, kā tiek ievērots lašu un taimiņu ieguves liegums.

Kā aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča, divu dienu laikā no Salacas tika izņemti trīs nelikumīgi tīkli un divi nēģu murdi.

Nakts reida laikā, apskatot upi, tajā tika pamanīti trīs tīkli, kas bija izlikti pāri visai upei, un tajos varēja redzēt ieķērušās zivis. Lai tās atlaistu brīvībā, tīklus izņēma un tajos iekļuvušos trīs lašus - attiecīgi 18, 15 un 13 kilogramus smagus - palaida atpakaļ upē.

Turpinot reidu, inspektori pie upes pamanīja aizdomīgus cilvēkus. Tuvojoties inspektoriem, tie metās bēgt. Reida dalībnieki pārbaudīja upi un no tās izņēma divus nēģu murdus. Tajos esošie nēģi atlaisti atpakaļ dzīvei upē.

Arī pie Korģes iztekas tika izņemts viens tīkls, kas bija aizsprostojis tās izteku Salacā.

Savukārt Aģes upē pie Skultes tika pamanīti divi nēģu murdi. Ieraugot inspektorus, krastā netālu esošie cilvēki kļuva ļoti rosīgi, kas radīja aizdomas, ka viņi varētu būt upē esošo zvejas rīku īpašnieki. Lai novērstu iespējamos noziedzīgos nodarījumus pret zivju resursiem, inspektori arī šos murdus no upes izņēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu