Šī nedēļa būs nokrišņiem bagāta un veidosies pirmā sniega sega

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šajā nedēļā Latvijā būs daudz nokrišņu, veidosies pirmā sniega sega un laiks būs dzestrs, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Prognozes liecina, ka tuvākajā diennaktī valsts lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi - lietus un slapjš sniegs. Austrumu rajonos naktī gaidāms arī sniegs. Otrdien dienvidaustrumos nokrišņi būs stipri, savukārt no rīta austrumu rajonos būs izveidojusies arī pirmā sniega sega, kuras biezums dienas laikā palielināsies.

Ja līdz šim valdošie bija austrumu vēji, šonedēļ tos nomainīs ziemeļu puses vēji, līdz ar to gaisa temperatūra naktī un dienā būs 0, plus 6 grādu robežās.

Nokrišņi slapja sniega un lietus veidā gaidāmi visu turpmāko nedēļu, tomēr sniega sega, kas izveidosies nedēļas sākumā, izkusīs. Nedaudz mazāk nokrišņu būs ceturtdien, kad virs Latvijas atradīsies neliels augsta spiediena atzars, tomēr piektdien atkal pāri Latvijai virzīsies plaša atmosfēras fronte, nesot lietu un slapju sniegu.

Vējš iegriezīsies no rietumiem un piekrastē pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 metriem sekundē. Naktī gaisa temperatūra būs plus 1, plus 6 grādu robežās, bet dienā paaugstināsies līdz plus 6, plus 10 grādiem.

Būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas arī nedēļas nogalē, kad nokrišņi būs teritorijas lielākajā daļā, bet piekrastē pūtīs brāzmains vējš. Naktī gaisa temperatūra būs ap 0, plus 5 grādiem, bet dienā tā būs ap plus 3, plus 9 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu