Sausuma atnestā nāve un postaža Paragvajā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pilkomajo upe, kas tecējumu sāk kalnos Bolīvijā, vienu no otras nošķir Paragvaju un Argentīnu. Tomēr patlaban reģionu piemeklējis pēdējos gadu desmitos lielākais sausums. Upes gultne ir izžuvusi, skatam atklājot mirušu upes iemītnieku ķermeņu apveidus.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka sausums šajā gadalaikā reģionā nav neparasts, tomēr gadu desmitiem situācija nav bijusi tik nopietna. Dažos rajonos nav lijis kopš maija, turklāt nokrišņi netiek prognozēti vēl mēnešiem ilgi.

«Situācija upē ir kritiska. Ūdens atgriešanās gultnē netiek prognozēta līdz pat decembrim,» stāsta kāds vietējais iedzīvotājs.

Dabas pētnieki ir satraukti par to, kādas sekas ieilgušais sausums un upes izžūšana varētu atstāt uz trauslo ekosistēmu un faunu.

No sausuma Paragvajā cieš arī lauksaimnieki, un bojā gājuši simtiem lopu.

Paragvajas un Argentīnas valdība vietējiem iedzīvotājiem apsolījusi palīdzību: tiek rakti ūdens pievades kanāli un iekārtotas dziļurbumu akas.

Tikmēr brīvprātīgie organizē dzīvnieku glābšanas operācijas, cenšoties palīdzēt sausuma ielenkumā nonākušajiem. Izmantojot sociālos medijus, brīvprātīgie organizēja kaimanu glābšanas operāciju, pārvedot plēsīgos dzīvniekus tālāk no sausuma skartajām vietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu