Itālijas vidieni satricinājusi vēl viena zemestrīce

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīga zemestrīce ceturtdien satricinājusi Itālijas centrālo daļu, kas pēdējā laikā jau cietusi pazemes grūdienos, tomēr netiek ziņots par cietušajiem vai nopietniem postījumiem.

ASV Ģeoloģiskais dienests (USGS) sākotnēji ziņoja, ka tā bijusi piecu magnitūdu zemestrīce, bet vēlāk pārskatīja rādījumus, nosakot, ka tās bijušas 4,8 magnitūdas.

Zemestrīces epicentrs atradās Markes reģionā valsts centrālajā daļā. Gandrīz desmit stundas pēc pēdējā grūdiena nav saņemtas ziņas par cietušajiem vai ēku postījumiem.

Jau vēstīts, ka svētdien Itālijas vidieni satricināja 6,5 magnitūdu zemestrīce pēc tam, kad 26.oktobrī Itālija piedzīvoja 5,5 un 6,1 magnitūdu stipras zemestrīces.

Itālijas Nacionālā ģeofizikas un vulkanoloģijas institūta dati liecina, ka nesenās zemestrīces pārveidojušas ainavu vairāk nekā 600 kvadrātkilometru platībā, pazeminot teritorijas ap epicentru pat par 70 centimetriem.

Itālijas centrālās daļas iedzīvotājiem vēl svaigā atmiņā ir 24.augusta zemestrīce, kurā dzīvību zaudēja gandrīz 300 cilvēku. Pēc tam reģionu satricināja apmēram 21 600 pēcgrūdieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu