Jaunzēlandē pēc zemestrīces valda pamatīga postaža

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zemes nogruvumi, bojātas ēkas un vairāki bojāgājušie - svētdien notikusī 7,8 magnitūdas spēcīgā zemestrīce daudzviet valstī pēc sevis atstājusi pamatīgu postažu. Pēc zemestrīces un vairākiem tās pēcgrūdieniem tika izsludināts cunami brīdinājums.

Zemestrīce ar stiprumu 7,8 magnitūdas svētdien skāra Jaunzēlandes Dienvidsalu. Valsts Civilās aizsardzības un ārkārtas situāciju pārvaldes ministrija paziņoja, ka cunami vilnis ir sasniedzis piekrasti, un zemāk esošo teritoriju valsts austrumos iedzīvotājiem tika ieteikts pārvietoties uz augstākām vietām.

Zemestrīcei sekoja vairāki pēcgrūdieni. Tās laikā sabruka prāmju uzkraušanas platforma, izbira ēku logi un ēkās no plauktiem nokrita priekšmeti.

Galvaspilsētā Velingtonā iedzīvotāji pirmdien mudināti nedoties uz darba vietām pilsētas centrā, jo dažām lielajām ēkām ir konstrukcijas satricinājuma pazīmes, kurām nepieciešama izpēte.

Zemestrīces rezultātā saplaisāja ceļi un notika zemes nogruvumi.

ASV Ģeoloģijas dienesta publiskotā informācija liecina, ka zemestrīces hipocentrs atradās desmit kilometru dziļumā, bet epicentrs - 90 kilometru attālumā no Dienvidsalas lielākās pilsētas Kraistčērčas un 53 kilometru attālumā no Emberlejas.

Jaunzēlande atrodas ģeoloģiski aktīvajā Klusā okeāna uguns joslā, kas stiepjas no Čīles līdz Japānai un Indonēzijai. Ik gadu Jaunzēlandē reģistrē līdz pat 15 tūkstošiem pazemes grūdienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu