Tropiskā vētra «Otto», kas prasījusi trīs cilvēku dzīvības Panamā, kļūst par orkānu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šīgada vēlīnā tropiskā vētra «Otto», kuras atnestās lietusgāzēs ir gājuši bojā trīs cilvēki Panamā, otrdien kļuva par orkānu, un Kostarikā tā dēļ tika evakuēti 4000 cilvēku no Karību jūras piekrastes.

ASV Nacionālais orkānu centrs prognozēja, ka «Otto» pieņemsies spēkā, pirms tā centrs ceturtdienas pēcpusdienā sasniegs sauszemi pie Nikaragvas-Kostarikas robežas. Tas var kļūt par pirmo orkānu, kura centrs sasniedzis sauszemi Kostarikā, kopš 1851.gadā tika sākta šādu datu reģistrācija.

Vētra izraisīja stipras lietusgāzes Panamā, virzoties gar valsts ziemeļu piekrasti, un amatpersonas to vainoja triju cilvēku nāves gadījumos.

Zemes nogruvumā uz rietumiem no Panamas pilsētas otrdien tika iesprostoti deviņi cilvēki. Septiņus no tiem izdevās izglābt, bet divi tika atrasti miruši. Panamas pilsētā gāja bojā bērns, kad koks uzkrita automobilim pie skolas.

Panama paziņoja par mācību stundu atcelšanu skolās un sāka izlaist ūdeni no slūžām un ezeriem, no kuriem ūdens ieplūst Panamas kanālā.

Kostarikas Nacionālā ārkārtas situāciju komisija paziņoja, ka evakuē 4000 cilvēkus no rajona, kuru varētu piemeklēt šī vētra un kur varētu pārplūst upes. Valsts prezidents Luiss Giljermo Soliss sacīja, ka «Otto» var nodarīt postu Kostarikas svarīgajām kafijas un lauksaimniecības nozarēm.

Orkāna vēju stiprums bija 33 metri sekundē, un tas pārvietojās rietumu virzienā ar ātrumu četri kilometri stundā. Tā centrs atradās 375 kilometrus uz austrumiem no Kostarikas pilsētas Limonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu