Rīgā konstatē lielu daudzumu bīstamu ķīmisku vielu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgā, Ūnijas ielā, šodien atklāts liels daudzums bīstamu ķīmisku vielu, pavēstīja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

(Pievienota 4., papildināta 5.rindkopa.)

Šodien pēcpusdienā VVD saņemta informācija, ka Ūnijas ielā 11b dažādos iepakojumos lielā daudzumā atrodas ķīmiskas vielas, tostarp bārija hidroksīds. Ūnijas iela 11 ir izbijusi rūpnieciska teritorija, kur tagad iekārtotas daudzu uzņēmumu telpas.

VVD ir noskaidrojis, ka īpašums, kurā atrastas bīstamās vielas, pieder uzņēmumam «Biolar». Uzņēmumā atzina, ka šajā teritorijā ir neatbilstoši glabājas bīstamie atkritumi. Uzņēmuma pārstāvis arī ceļā.

Pašlaik speciālisti, balstoties uz provizoriskām aplēsēm, lēš, ka teritorijā varētu atrasties aptuveni 18 tonnas ķīmisko vielu. Teritorijā saskaitītas 18 paletes, uz kurām atrodas dažādu izmēru iepakojumi ar ķīmiskām vielām. Kādas tieši ķīmiskās vielas atrastas, tiks noteikts ekspertīzē.

Patlaban notikuma vietā strādā vides inspektori, Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji. Pārbaudi veikuši Radiācijas drošības centra darbinieki, un viņi nav konstatējuši radioaktīvo starojumu.

Plašāka informācija VVD rīcībā patlaban nav, turklāt tumsas dēļ esot grūti izdarīt precīzus secinājumus par situāciju. Nav arī informācijas, vai kāda no ķimikālijām ir nonākusi vidē.

Savukārt VUGD pārstāve Viktorija Gribuste TVNET pastāstīja, ka dienests šobrīd ir norobežojis teritoriju. Saistībā ar notikušo nav cietušo un VUGD rīcībā nav informācijas, ka ķīmiskās vielas būtu noplūdušas no teritorijas.

Ķīmisko vielu teritorijā konstatējuši «Latvijas Gāzes» darbinieki, kuri šajā teritorijā bija atklājuši nelikumīgu gāzes pieslēgšanu, TV3 ziņu raidījumam pastāstīja «Latvijas Gāzes» analītiķis Vinets Veldre.

Bārija hidroksīds ir kodīga un toksiska ķīmiska viela.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu