Pirmdienā Latvijā atkusnis un lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien visā Latvijā, izņemot daļu Latgales, gaisa temperatūra pakāpusies virs nulles, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Dienā būs pārsvarā apmākušās debesis, vakarā mākoņu kļūs mazāk. Brīžiem gaidāms lietus, galvenokārt neliels lietus.

Rietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metru sekundē, vakarā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un nedaudz pierims.

Gaisa temperatūra būs +2..+6 grādi.

Rīgā brīžiem nedaudz līs, vējš brāzmās pūtīs līdz 17 metriem sekundē, gaisa temperatūra sasniegs +5 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidrietumu mala, atmosfēras spiediens jūras līmenī no 754 dzīvsudraba staba milimetriem Vidzemes ziemeļos līdz 761 milimetram Liepājas pusē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien līdz plkst.20 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -6,6 grādiem Alūksnē līdz +4,5 grādiem Liepājā un Ventspilī.

4.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +20..+21 grāds vietām Portugālē, Spānijā, Itālijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -18 grādu Somijas ziemeļos un augstākajos kalnos Rumānijā, kā arī -28 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu