Gaisa temperatūra krītas, Vidzemē -4 grādi; otrdien mākoņi mīsies ar sauli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā svārstās ap nulli, valsts ziemeļaustrumos tā noslīdējusi līdz -4 grādiem, un temperatūra turpina kristies, liecina meteoroloģiskā informācija.

Mākoņi daļēji sedz debesis, daudzviet ir nelieli īslaicīgi nokrišņi, pārsvarā sniegs. Pūš mērens ziemeļu vējš, piekrastē brāzmās līdz 13 metriem sekundē.

Rīgā ziemeļu vēja ātrums brāzmās sasniedz 12 metru sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +1 grādam.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +3..+6 grādi.

5.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +21..+22 grādi vietām Portugālē, Spānijā, Korsikā, Sardīnijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -34 grādi Norvēģijas ziemeļos.

Otrdien mākoņi mīsies ar sauli

Otrdien Latvijā mākoņi mīsies ar sauli un vietām nedaudz īslaicīgi snigs.

Pūtīs mērens ziemeļu vējš, vakarā - lēns vējš.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs 0..-3 grādi, valsts austrumu novados -4..-7 grādi.

Rīgā gaidāms daļēji apmācies laiks, gaisā brīžiem virpuļos dažas sniegpārslas. Pūšot mērenam ziemeļu, ziemeļaustrumu vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -3 grādiem.

Latvijā pastiprinās anticiklona ietekme un kāpj atmosfēras spiediens, no rīta tas ir 759-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu