Kā sodīs tos, kas Rīgas centrā pieļāvuši bumbu ar laika degli?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kādu sodu noteiks uzņēmumam SIA «Riepu bloki», kura apsaimniekotajā teritorijā Starta ielā 8, Rīgā, atklāts lielāks veco riepu daudzums, nekā paredzēts izsniegtajā atļaujā? Iepriekš TVNET lasītāji bažījās, ka Rīgas centrā ir bumba ar laika degli, kuru radījuši negodīgi uzņēmēji, izmantojot valsts nespēju kontrolēt riepu savākšanu un pārstrādi.

Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča TVNET norādīja, ka SIA «Riepu bloki» iesniedza Lielrīgas RVP pasākumu plānu par teritorijas sakārtošanu un riepu izvešanu līdz 2017. gada 1.jūlijam.

Šobrīd teritorijā atrodas aptuveni 1014 tonnas nolietotu riepu, izvestas - 78 tonnas.

SIA «Riepu bloki» ir izsaukti uz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanu 22.decembrī.

Lēmumu VVD Juridiskā departamenta administratīvo sodu piemērošanas daļa pieņems līdz šā gada beigām.

TVNET jau ziņoja par lasītāja bažām, ka Rīgas centrā ir bumba ar laika degli, kuru radījuši negodīgi uzņēmēji, izmantojot valsts nespēju kontrolēt riepu savākšanu un pārstrādi. Ja tā aizdegas, puse Rīgas nosmok dūmos, rakstīja kāds TVNET lasītājs, ziņojot par nelegālu riepu izgāztuvi Starta ielā. Pēc TVNET iesaistes turp devās VVD inspektors, atklājot, ka objektā atrodas vairāk par 1000 tonnām nolietotu riepu. Tas ir pretrunā ar uzņēmumam izsniegto atkritumu apsaimniekošanas atļauju.

Dodas pārbaudīt

Bukleviča iepriekš norādīja, ka dienesta Lielrīgas reģionālā vides pārvalde SIA «Riepu bloki» 2010. gada 9. martā ir izsniegusi Atkritumu pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļauju nolietotu riepu pārkraušanai un uzglabāšanai Starta ielā 8, Rīgā. Atļauja izsniegta uz desmit gadiem - līdz 2020. gada 8. martam. Saskaņā ar izsniegto atļauju teritorijā vienlaicīgi drīkst uzglabāt līdz 30 tonnām riepu.

Dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektors 21.oktobrī pārbaudīja uzņēmumu SIA «Riepu bloki» Starta ielā 8, Rīgā, kur ierīkots nolietotu riepu pieņemšanas punkts.

Pārbaudē konstatēts, ka objektā atrodas vairāk par 1000 tonnām nolietotu riepu.

Īpašniekos atrodams bijušais Saeimas deputāts

Firmas.lv datu bāzē esošā informācija liecina, ka SIA «Riepu bloki» vienīgais dalībnieks ir SIA «Eko Alternatīva», kura 51% pieder bijušajam Saeimas deputātam Aivaram Dronkam, kurš parlamentā bija ievēlēts no Latvijas Zemnieku savienības.

Eksdeputāts sarunā ar portālu TVNET norādīja, ka neko nezinot par šo riepu novietni, bet norādīja, ka darbojas vairākos uzņēmumos un, iespējams, kāds no tiem saistīts ar Starta ielā 8 notiekošo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu