Francijā pēc vētras bez elektrības joprojām 32 000 mājsaimniecību

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc spēcīgās vētras Francijā bez elektrības piegādes sestdienas rītā palikuši aptuveni 32 500 māju, ziņo elektroenerģijas piegādātājuzņēmums «Enedis».

Pēc ceturtdienas vētras elektrības piegāde tika pārtraukta 330 000 mājsaimniecību, taču piektdien lielā daļā apvidu tā tika atjaunota.

Bez elektrības vēl palikuši 16 000 māju Pikardijā un 13 000 Normandijā.

«Enedis» izteica cerību, ka atlikušajām mājsaimniecībām, kas pamatā atrodas lauku apvidos, elektrības piegāde tiks atjaunota līdz sestdienas vakaram.

Vissmagāk vētrā, kurā gājis bojā vismaz viens cilvēks, cietuši Francijas ziemeļu un rietumu reģioni.

Skarbie laikapstākļi radījuši haosu arī citās Eiropas valstīs.

Zemā gaisa temperatūra, spēcīgā snigšana un stiprais vējš radījis nopietnus satiksmes traucējumus arī Vācijā.

Tikmēr Grieķijā lielais aukstums novedis pie ūdensvada cauruļu aizsalšanas un plīšanas, kā rezultātā 150 000 Volas pilsētas iedzīvotāju jau trīs dienas spiesti dzīvot bez ūdens apgādes, vēsta vietējie mediji.

Arī Saloniku varasiestādes aicinājušas iedzīvotājus ūdeni lietot taupīgi, jo sprāgušo cauruļu dēļ ūdens krājumi ir ļoti ierobežoti.

Neierasti bagātīgā snigšana mainījusi arī Venēcijas veidolu, ko savās fotokamerās cenšas fiksēt ne tikai tūristi, bet arī paši vietējie iedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu