Gaisa temperatūra vietām noslīdējusi līdz -13 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -3..-13 grādu, lielākais sals reģistrēts Rucavā, Mērsragā un Zosēnos, savukārt siltākais laiks ir Rīgā un Ventspilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Debesis mākoņainas, vietām - skaidras. Pārsvarā bez nokrišņiem. Daudzviet, galvenokārt valsts austrumu daļā, saglabājas migla, redzamība dažviet nepārsniedz 300-500 metru.

Pūš lēns vējš, daudzviet valda bezvējš.

Rīgā mākoņains laiks, gaisa temperatūra -3 grādi, piepilsētā -4..-5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija 0..-3 grādi, bet Staļģenē (Jelgavas meteostacijā) -7 grādi.

16.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +20 grādu Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -26..-28 grādi Alpu kalnos un Zviedrijas ziemeļos.

Otrdien nav gaidāmas laikapstākļu izmaiņas

Otrdien Latvijā saglabāsies daļēji apmācies laiks, vietām nedaudz snigs, daudzviet uzspīdēs saule.

Aizvien būs lēns vējš un bezvējš, vietām migla un sarma. Gaisa temperatūra dienas vidū 0..-7 grādi, no rīta un pievakarē vietām, kur skaidrs laiks, aukstāks par -10 grādiem.

Rīgā iespējama migla, uzspīdēs saule, nav gaidāmi būtiski nokrišņi un saglabāsies lēns vējš. Gaiss dienā iesils līdz -2..-4 grādiem; no rīta un, iespējams, arī pievakarē vietām piepilsētā sals sasniegs -10 grādu.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 773-774 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu