Redzamība miglā daudzviet tikai 200 metru; arī diena būs miglaina

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas rītā daudzviet Latvijā, galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā, ir migla, redzamība vietām - tostarp galvaspilsētā - samazinājusies līdz 200 metriem, liecina dati no uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Nav būtisku nokrišņu, vietām veidojas sarma. Pūš lēns vējš. Vidzemes un Latgales lielākajā daļā saglabājas skaidrs laiks. Gaisa emperatūra 0..-5 grādi, par kādu grādu vēsāks dažviet Vidzemē, Ainažos reģistrēti -7 grādi. Rīgā gaisa temperatūra ir 0..-1 grāds, pūš lēns ziemeļrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,4 grādiem Zvejniekciemā līdz +7,1 grādam Rūjienā. Jau ziņots, ka piecās novērojumu stacijās tika pārspēts 14.februāra siltuma rekords. 14.februāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija aptuveni +20 grādu Spānijā, Itālijā un Francijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -19 grādu dažviet Skandināvijā.

Arī diena vietām būs miglaina

Trešdien vietām Latvijā gaidāma migla, no rīta un vakarā tā būs daudzviet.

Diena paies bez lieliem nokrišņiem, daudzviet spīdēs saule. Saulainākais laiks gaidāms valsts austrumos. Pūtīs lēns vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+5 grādiem. Vakarā vietām atkārtoti apledos ceļi.

Rīgā dienas gaitā uzlabosies redzamība, nav gaidāmi būtiski nokrišņi, pūtīs lēns dienvidu vējš un gaiss iesils līdz +1 grādam.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens jūras līmenī ir 775-776 dzīvsudraba staba milimetri.

Miglas un apledojuma dēļ šorīt apgrūtināta braukšana Kurzemē un Kokneses virzienā

Miglas un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vairākiem valsts nozīmes un reģionālajiem autoceļiem Kurzemē, kā arī Kokneses virzienā, liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» apkopotā operatīvā informācija.

Ap plkst.6.25 braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Ventspils šoseju no Strazdes līdz Ventspilij, pa Liepājas šoseju no pagrieziena uz Jelgavu un Tukumu līdz pat Liepājai, kā arī pa autoceļu P130, kas savieno Kandavu, Sabili un Veģus.

Tāpat braukšanas apstākļi ir apgrūtināti Daugavpils šosejas posmā no Ogres līdz Lielvārdei, pa autoceļu E22, kas savieno Tīnūžus ar Koknesi, kā arī Vidzemes šosejas pierobežas posmā - no Apes līdz Igaunijas robežai.

Apledojušie autoceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka laika apstākļi šajā gadalaikā var mainīties ik minūti. Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, šoferi tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu