Gudrona dīķu apsardze uzticēta uzņēmumam ar nodokļu parādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) iepirkumā par gudrona dīķu apsardzi ir uzvarējis uzņēmums ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) oficiāli fiksētiem nodokļu parādiem, raksta «Latvijas Avīze».

Iepirkuma komisija par uzvarētāju iepirkumā atzinusi SIA «RD Consult», kas atbildis visām iepirkuma prasībām un piedāvājis zemākās vienas darba stundas izmaksas - 6,25 eiro stundā bez PVN.

VID informācija liecinot, ka uzņēmumam «RD Consult» kopš 2016.gada 26.septembra un līdz vismaz šā gada 7.februārim esot nodokļu parādi, kas pārsniedz oficiāli noteikto 150 eiro slieksni, raksta izdevums. 7.februārī uzņēmuma nodokļu parādi ir bijuši vairāk nekā 6500 eiro. Nodokļu parādnieks uzņēmums esot bijis gan iepirkuma, gan tā rezultātu pasludināšanas laikā.

Nekādi iepirkuma pārkāpumi gan nav konstatējami: nolikuma prasībās specifikācijās nav tikusi norādīta prasība par nodokļu parādu neesamību, kas pārsniedz 150 eiro apmēru. Publisko iepirkumu likums liedz piešķirt valsts pasūtījumus tiem, kas nemaksā nodokļus, taču likumā vienlaikus noteikts, ka pasūtītājs pēc saviem ieskatiem un vēlēšanās var nepiemērot noteikumus virknē dažādu jomu, tostarp arī apsardzes pakalpojumu sfērā. Tieši šo iespēju izmantojis VVD, iepirkuma prasībās pretendentiem neiekļaujot nodokļu parādu neesamības nosacījumu.

VVD, aicināts skaidrot, kāpēc tas nolēmis, ka iepirkumā nav svarīgi «izslēgt no spēles» nodokļu nemaksātājus, skaidrojis, ka atkāpes piemērotas, «lai atvieglotu iestādes administratīvo slogu, ņemot vērā, ka iepirkums tika veikts Publisko iepirkumu likuma 8.2. panta noteiktajā kārtībā».

Kā rāda «Lursoft» dati, iepirkumā uzvarējusī SIA «RD Consult» piedāvā apsardzes pakalpojumus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks un vadītājs ir 1982.gadā dzimušais Sergejs Zakrevskis, 2015.gadu uzņēmums beidzis ar nepilnu 167 000 eiro apgrozījumu. Līgums uzvarētajā VVD iepirkumā uzņēmumam var ienest līdz 41 999 eiro.

VVD nolīgta apsardzes kompānija Inčukalna gudrona dīķus sākusi apsargāt no 2015.gada 28.augusta, kad radās nesaskaņas starp VVD un «Skonto būvi» par dīķu sanāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu