Trešdien no rietumiem virzīsies sniegputenis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien Latvijā, sākot no valsts rietumiem, debesis aizklās arvien biezāka mākoņu sega, pastiprināsies vējš, snigs un puteņos, prognozē sinoptiķi.

Valsts centrālajā daļā sniegputenis gaidāms pēcpusdienā, austrumos - tikai vakarā. Tas nebūs īpaši spēcīgs, uzsnigs 3-7 centimetri sniega. Pēc sniegputeņa daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus.

Dienvidu, dienvidaustrumu vējš dienas gaitā brāzmās pastiprināsies līdz 12-16 metriem sekundē, piekrastē vietām līdz 19 metriem sekundē. Vakarā Kurzemē pūtīs rietumu, dienvidrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs -2..+3 grādi.

Rīgā pēcpusdienā un vakarā gaidāms sniegputenis, dienvidaustrumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 16 metriem sekundē, gaisa temperatūra vakarā pēc sniegputeņa pakāpsies līdz +1..+2 grādiem.

Skandināviju sasniedzis jauns ciklons, ar to saistītas atmosfēras frontes no rietumiem tuvojas Latvijai. Gaisa spiediens trešdienas rītā Latvijā paaugstinājies līdz 751-752 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī, dienā tas pazemināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu